Tui-na

Tui-na kineska masaža je sastavni dio holističkih terapija temeljenih na kineskoj tradicionalnoj medicini. Svrha ove masaže je uspostavljanje energetske ravnoteže putem meridijana i akupresurnih točaka, uklanjanje bolnih stanja, očuvanje i unapređenje cijelog zdravlja i prevencija bolesti.

Drevna kineska medicina zasnivala se na holističkom pristupu čovjeku, čovjeka se doživljava kao cjelovito biće s fizičkog, mentalnog i duhovnog aspekta, te njegov odnos s okolinom i prirodom. Yin i Yang su za Kineze dva aspekta života, vitalne snage, energije. Oni su dva pola iste energije.

Ravnoteža između Yina i Yang nije nikada statična, ona je stalno u stanju ritmičke tenzije i relaksacije. Sve oko nas podjeljeno je po principu djelovanja odnosa energije i pet elemenata:

  • VODA
  • DRVO
  • VATRA
  • ZEMLJA
  • METAL 

Ti elementi određuju i nose karakteristike svega oko nas, pa tako i nas samih, naših emocija, naših organa u organizmu, našeg djelovanja.

Masaža leđa

pomaže kod akutnih i kroničnih bolova u vratnim i ramenim leđnim mišićima,trncima u rukama, išijasa, glavobolja. Tui-na terapijom, opuštamo i usklađujemo leđne mišiće s dugotrajnim rezultatima. Otklanjamo zakočenja i bolove u lumbalnom dijelu, kao i bolove u nozi.

Masaža i akupresura lica i vlasišta

koristi se protiv glavobolje, migrene,nervoze i neravnoteže energije u mozgu, lifting lica. Masaža će ojačati prvenstveno nervni sustav, poboljšati cirkulaciju krvi i ishranu kože glave i kose, opustiti, izoštriti mišljenje, ukloniti bolove u očima, te se znatno olakšavaju tegobe kod problema sa sinusima. Masažom pripadajućih mišića i kože glave pojačava se protok limfe što smanjuje napetost i otklanja bol. Iz istih razloga opuštaju se i jačaju mišići lica.

Masaža cijelog tijela po meridijanima

uz to što pomaže kontroliranju stresa, tui-na se rabi za uspostavljanje ravnoteže energetskih tokova, otpuštanje nagomilane napetosti, otklanjanje bolnih stanja, poticanje pojedinih organa ili smirivanje kako bi se otklonile neravnoteže i određene zdravstvene tegobe. Također tui-na terapija pomaže ponovnom uspostavljanju emotivne ravnoteže opuštanjem nagomilane napetosti koju su uzrokovali potisnuti osjećaji.Tui-na uspješno usporava proces starenja organizma, ne uklanja samo simptome, već liječi i uzrok bolesti. Tui-na se koristi za revitalizaciju organizma.

Masaža stopala

izuzetno je ugodne i preko akupresurnih točaka djelujemo na cijeli organ. Počeci polovice meridijana kreću iz stopala, odnosno nožnih prstiju.